Als wijnliefhebber drinkt Sara misschien nét wat meer dan gezond is. Daarom probeert ze de alcohol een maand te laten staan, en dat valt op. “Ben je zwanger ofzo?”

Ik wist het nog een tijdje uit te stellen. In een maand met twee bruiloften ging het natuurlijk niet lukken. Steeds had ik een superbelangrijke reden waarom het echt, écht niet kon. En zo kwam het er nooit van: de alcoholstop. Tot ik er na een flinke avond doorhalen (met prosecco, wijn en cocktails) the day after opeens he-le-maal klaar mee was. Dit was het moment. Een maandje zonder alcohol, hoe moeilijk kon dat nou zijn? Stiekem was ik ook best nieuwsgierig wat het effect zou zijn op mijn lichaam (en geest). Zou ik me beter gaan voelen, fitter misschien? En dus nam ik het besluit: ik las een alcoholstop in. Op een zondag zette ik de wijnglazen zo ver mogelijk achter in de kast en noteerde ik een maand later een dik kruis in mijn agenda. Want dat was natuurlijk een uitstekend moment voor die prijzige fles Barolo, die ik speciaal voor een feestelijke gebeurtenis had bewaard.

Lees het artikel hier: Santé | Maart 2019 | Sara gaat ontwijnen

.

Leave a reply